Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Μιχάλης Γκανάς "Με λίγο φως στους ώμους"

Ο Μιχάλης Γκανάς δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι μια πολύ ξεχωριστή και αγαπημένη ποιητική φωνή, την οποία είχα την ευτυχία να ακούσω από κοντά φέτος στο σχολείο μας! (Εκδήλωση στο Λύκειο Φιλιατών)

Το "Με λίγο φως στους ώμους - Μιχάλης Γκανάς" είναι ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο 9ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και στο 1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, όπου τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο και το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας. Σε αυτό ο ποιητής μιλά για τα εφηβικά, τα ώριμα και τα νεανικά του χρόνια, τους πολύτιμους φίλους και τις παρέες, για τα χρόνια που πέρασε παιδάκι και ακούσιος πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία, για το δημοτικό τραγούδι, την ποίηση των Ελλήνων και των ξένων, τη δική του και των άλλων, για τους στίχους του, τα «λογάκια» που έγιναν τραγούδια. Μιλά για τα «μεγάλα», όπως για την περιπέτεια της εσωτερικής μετανάστευσης, αλλά και για τα μικρά, τα καθημερινά, όπως είναι τα δεντράκια που έχει φυτέψει στην ταράτσα του σπιτιού του στην Αθήνα.
Για το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Καθημερινή.

 
Αξίζει να αναφερθεί πως ο Μιχάλης Γκανάς θα παραστεί φέτος το καλοκαίρι ως τιμώμενος καλλιτέχνης στη 8η ANIMART , Βιωματικό Σχολείο Τεχνών στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων (13-23 Ιουλίου 2014) και το έργο του θα προσεγγιστεί ποικιλοτρόπως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου