Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

etwinning : "Πες μου κάτι για τον τόπο μου!"

Φέτος, σκέφτηκα να δοκιμάσω το πρόγραμμα etwinning για πρώτη φορά! Μιας και δεν είχα προηγούμενη εμπειρία στη λειτουργία του προγράμματος, επέλεξα σε πρώτη φάση ένα National Etwinning (με σχολείο της Ελλάδας) - του χρόνου με το καλό θα συνεργαστούμε και με σχολεία του εξωτερικού! 

Με μια ομάδα μαθητών, λοιπόν, αναλάβαμε ένα έργο με τίτλο : "Πες μου κάτι για τον τόπο μου!". Έτσι, ξεκίνησε μία συνεργασία του ΓΕΛ Φιλιατών  με το ΓΕΛ Σκύδρας (με υπεύθυνη καθηγήτρια  τη συνάδελφο φιλόλογο κ. Αφροδίτη Πούλιου), με στόχο οι μαθητές  να ψάξουν, να ταξινομήσουν, να συζητήσουν, να μοιραστούν, να γράψουν, να συγκρίνουν και να παρουσιάσουν πληροφορίες για τον τόπο του συνεργάτη τους (αξιοθέατα, ιστορία, μνημεία, πολιτισμός) με πολυμεσικές εφαρμογές του Η/Υ. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία, τις φυσικές ομορφιές της Θεσπρωτίας και της Πέλλας. Επίσης, θα αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία όπως π.χ. Chat, email, TwinSpace, Άλλο λογισμικό (Powerpoint, βίντεο, φωτογραφίες και σχέδια), Δημοσίευση στο Διαδίκτυο, Εικονικό περιβάλλον εκμάθησης (κοινότητες, εικονικές τάξεις, .....), Φόρουμ κ.α.

Το etwinning προωθεί τη συνεργασία των σχολείων στην Ευρώπη μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των σχολείων στη δημιουργία βραχυπρόθεσμων ή μακρυπρόθεσμων συνεργασιών για οποιοδήποτε μάθημα.

Η ιστοσελίδα του προγράμματος είναι εδώ.

H κοινή πλατφόρμα επικοινωνίας και συνεργασίας μας (twinspace) είναι εδώ.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το ταξίδι μας σε τόπους διαδικτυακούς και πραγματικούς...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου