Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Εξερευνώντας τον κόσμο του Βυζαντίου


Ένα διαδικτυακό ταξίδι στον κόσμο του Βυζαντίου είναι διαθέσιμο μέσα από την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ).
Η πλατφόρμα παρέχει στοχευμένο  ψηφιακό περιεχόμενο για την ανάδειξη της κληρονομιάς του Βυζαντινού πολιτισμού μέσω διαδραστικών ψηφιακών υπηρεσιών πληροφόρησης. Οι υπηρεσίες αυτές προβάλλουν και πληροφορούν για μνημεία, κινητά και  ακίνητα, για προσωπικότητες, ιστορικά γεγονότα, επιτεύγματα, αλλά και όψεις καθημερινής ζωής του βυζαντινού πολιτισμού. Το περιεχόμενο του ιστοτόπου είναι δίγλωσσο, ελληνικά και αγγλικά.
Προσφέρονται τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες υπηρεσίες :
-Τρεις ταξιδιωτικές διαδρομές σε βυζαντινές πόλεις (σταθμούς) με τον «επισκέπτη» να προσλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (γεωγραφικές, ιστορικές,καλλιτεχνικές, αρχαιολογικές) για τα βυζαντινά μνημεία κάθε τόπου με τη χρήση πολύμορφου υλικού (εικόνα, βίντεο, σχέδια, ψηφιακά πανοράματα).
-Με την μορφή μελέτης εις βάθος, συγκεκριμένων θεμάτων ανάλογα με τα είδη των χρηστών (εξειδικευμένο κοινό, μαθητές, ευρύ κοινό) προσφέρεται η δεύτερη.
-Οκτώ εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 5-8 και 9-14 ετών περιλαμβάνει η τρίτη υπηρεσία.
-Με τη μορφή τριών ραδιοφωνικών εκπομπών οι οποίες περιλαμβάνουν ιστορικά κείμενα και ένα παραμύθι που σχετίζονται με θέματα του βυζαντινού πολιτισμού.
Είτε σκοπεύετε να γίνετε Βυζαντινολόγοι είτε όχι,  η  ψηφιακή πλατφόρμα του ΕυρωπαΪκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων σας προσφέρει μια εξαιρετική ξενάγηση.

Για να ξεκινήσετε την ξενάγηση πατήστε εδώ.


Πηγή : http://newsmme.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου